top of page
PEFT

Open Tournament στην Κέρκυρα 27-29/9/2024

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 27-29.9.2024 στην όμορφη Κέρκυρα το πρώτο τουρνουά της σεζόν 2024-25.

Το Venue έλαβε μέρος στην περιοχή Ποταμός, στο πολύ όμορφο γυμναστήριο In action healthstudio



Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά τη μεγάλη δυσκολία που περνάει και φέτος δυστυχώς το άθλημα μας με την απουσία της Ε.Φ.Ο.Α λόγω τεχνικών δυσκολιών να μην ανακοινώνει και για τη χρονιά 2024-25 αγωνιστικό σχεδιασμό.


Η Π.Ε.Φ.Τ στηρίζει χρόνια την άποψη ότι κάθε φορέας ιδιωτικός ή δημόσιος που καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια στην προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική και σαν Σύλλογο θα μας βρίσκει πάντα δίπλα του.

Η Κέρκυρα μπορεί να είναι ένας μακρινός προορισμός από την Αθήνα αλλά τα λιγοστά σήμερα μέλη της που έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει το squash δίνουν καθημερινά το παρόν και με εμπνευστή και δάσκαλο τους τον Βαρούχα Σπύρο καθημερινά γίνονται όλο και καλύτεροι.

Δυστυχώς φέτος το τουρνουά που είχε από νωρίς ανακοινωθεί, δεν στηρίχτηκε καθόλου εκτός Κέρκυρας και αυτό ήταν πολύ στενάχωρο για όλους τους αθλητές της Κέρκυρας που είχαν δηλώσει συμμετοχή και έδωσαν το παρόν τους.... μιας και έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες πιο υψηλού επιπέδου και να θέσουν γιατί όχι προσωπικούς στόχους, για τα επόμενα τουρνουά. Στενάχωρο όμως είναι όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αθλητές αλλά εξίσου απογοητευτικό είναι και για τους διοργανωτές που είχαν προετοιμαστεί ανάλογα να ευχαριστήσουν όλους όσους θα τιμούσαν το τουρνουά εκτός Κέρκυρας.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να βρουν την όρεξη οι φίλοι μας Κερκυραίοι και να δώσουν του χρόνου ακόμα μια ευκαιρία και αυτή τη φορά να μην τους απογοητεύσουμε, μιας και η Κέρκυρα και εκτός γηπέδων είναι ένας πανέμορφος καλοκαιρινός προορισμός.



Εντυπώσεις από το τουρνουά

Στο τουρνουά συμμετείχαν 14 άτομα εκ των οποίων μία ήταν γυναίκα αθλήτρια η οποία δεν είχε τίποτα να ζηλέψει ή να φοβηθεί από τους συναθλητές της άντρες. Συνέχισε την καλή προσπάθεια Μαργαρίτα και σύντομα θα δεις αποτελέσματα που ούτε η ίδια δεν θα πιστεύεις!!


Ο παλιός φίλος μας Γιάννης Κοσκινάς που πλέον ζει και παίζει στην Κέρκυρα συμμετείχε στο τουρνουά και κέρδισε το Plate, με αντίπαλο του έναν ανερχόμενο ταλαντούχο αθλητή τον Κώστα Κολάγγη.



Στο κυρίως ταμπλό πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Παπαδάτος απέναντι στο Γερμανό Rohowsky, αλλά να επικρατεί η εμπειρία του 2ου μιας και φάνηκε από το πρώτο λεπτό ότι υπάρχει παρελθόν στα γήπεδα του squash με εξαιρετική τεχνική του Γερμανού.



Στους ημιτελικούς τα ζευγάρια που διαμορφώθηκαν ήταν Βαρούχας - Ιωαννίδης & Σταθόπουλος - Rohowsky. Ο Γιάννης έδωσε πραγματικά έναν πολύ όμορφο αγώνα απέναντι στον Σπύρο, με το Σπύρο να κερδίζει τον αγώνα και να προκρίνεται στον τελικό που βρήκε τον Σταθόπουλο.

Ο τελικός έγινε την Κυριακή με όλους τους συμμετέχοντες σχεδόν να βρίσκονται στις εξέδρες (είχαμε και έναν vip προσκελημένο τη Ρόμπολα- φανατικός οπαδός υπέρ του Σπύρου) και να απολαμβάνουν την νίκη υπέρ του δάσκαλου και προπάντων φίλου τους Σπύρο Βαρούχα!!!


Του χρόνου με την ελπίδα να είμαστε και εμείς αλλά και εσείς περισσότεροι - ανανεώνουμε το ραντεβού μας!!


Photo:



























88 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page