Vari Sports Club Open 2014

By
Updated: Ιούνιος 3, 2014

Ήθος κ Πάθος

Αυλαία τέλους για το Vari Sports Club Open 2014 ενός από τα μεγαλύτερα τουρνουά της αγωνιστικής χρονιάς . Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο τουρνουά είχε μείνει εκτός σιρκουί της Π.Ε.Φ.Τ για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά το τελευταίο τετραήμερο έκανε ένα εντυπωσιακό come back αφήνοντας μία υπέρ το δέον αισιόδοξη νότα στη συλλογική προσπάθεια για ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα.

Οι βάσεις κ οι υποδομές ετέθησαν με το πιο αποτελεσματικό τρόπο από τους διοργανωτές.  Το επίπεδο οργάνωσης, προγραμματισμού κ διαχείρισης έγινε σε πρότυπα εξωτερικού κάτι που εντυπωσίασε όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν την εν λόγω διοργάνωση με τη παρουσία τους. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία πολλών νεαρών παιδιών κατά τη διάρκεια των αγώνων κάτι που επιτέλους κατέβασε τον μέσο όρο ηλικίας κ έκανε άπαντες να νιώσουν ότι κάτι επιτέλους γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ενορχηστρωτές αυτής της πραγματικά αξιέπαινης προσπάθειας τα αδέρφια Καργιώτη που με σοβαρότητα, συνέπεια κ αφοσίωση εργάζονται προσελκύοντας νέα παιδιά διδάσκοντας τους τα μυστικά του αθλήματος. Ας μη λησμονούμε ότι κ οι ίδιοι είναι σκουοσιστικά δημιούργημα του Κου Σαμανούντι ο οποίος παρευρέθη κ τίμησε με τη παρουσία του τη διοργάνωση. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα παιδιά ευεργετήθηκαν στα πρώτα τους βήματα από τον Κο Σαμανούντι κ συνεπώς έχουν όλα τα εχέγγυα για να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους. Μακάρι το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν κ άλλοι.

Ωστόσο, θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στη σταθερή παρουσία το τελευταίο διάστημα του Yakov κ της Roxanna Koutkovska, ενός ζευγαριού από την Ουκρανία που έχουν να επιδείξουν απαράμιλλο ζήλο για την ανάπτυξη του αθλήματος κυρίως στο Vari Sports Club. Η παρουσία τους χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική κ αναμφισβήτητα είναι αρωγός στη συλλογική προσπάθεια.

Με αυτά κ μ’ αυτά λοιπόν συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 παίκτες όλων των ηλικιών κ πραγματοποιήθηκαν εντυπωσιακοί αγώνες κ τις 4 ημέρες. Το σημαντικότερο δε όλων, οι αγώνες ολοκληρώθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, χωρίς τραυματισμούς κ με τη ποιότητα να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Το τουρνουά τίμησαν κ 16 περίπου αθλητές από την Αγγλία (βετεράνοι κατά το πλείστον) οι οποίοι αγωνίστηκαν με πάθος κ έδωσαν πραγματικά εντυπωσιακούς αγώνες δείχνοντας πως παίζεται το άθλημα στη Γηραιά Αλβιόνα.

Επίσης, μεγάλη τιμή αποτέλεσε η συμμετοχή των Stefano Galiffi κ Sam Van Brusselen που μαζί με τον Μεγάλο πρωταθλητή μας Fabian Καλαιτζή αλλά κ τον Κ. Καργιώτη αποτέλεσαν κ τους finalist του αντρικού ταμπλό. Ο Sam επικράτησε 3-1 στο μικρό τελικό του Κωνσταντίνου ενώ ο Stefano επικράτησε με 3-1 του Φαμπιάν σ’ ένα πραγματικά εντυπωσιακό τελικό που κυριολεκτικά καθήλωσε τους παρευρισκόμενους.

Στις γυναίκες επικράτησε η Ελίζα Καργιώτη με 3-0 της Ζέτας Τζαμαλούκα σ’ ένα τελικό που δεν θύμισε προηγούμενες αναμετρήσεις καθώς η Ζέτα φαινόταν αρκετά κουρασμένη από τους αλλεπάλληλους αγώνες που έδωσε καθώς συμμετείχε κ στο ταμπλό της Β κατηγορίας αντρών. Η Ελίζα ωστόσο έδειξε σημάδια ουσιαστικής ανόδου καθώς επιδεικνύει στοιχεία πραγματικής προόδου κ ωριμότητας στο παιχνίδι της. Στο μικρό τελικό εντυπωσίασαν με τη παρουσία τους οι Βάλυ Κοντίδη με την Αννίτα Λαδάκη σ’ ένα αμφίρροπο αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες κ επικράτησε η πιο ψύχραιμη Βάλυ Κοντίδη.

Στη β κατηγορία ανδρών έγιναν επίσης συναρπαστικά παιχνίδια που έδωσαν το δικό τους χρώμα στο τουρνουά. Μεγάλη επάνοδο έκανε ο Χριστόφορος Μπάτσος από τον όμιλο Ηρακλείου Κρήτης όπου μετά το τουρνουά της Θεσσαλονίκης συμμετείχε κ για 2ο συνεχόμενο τουρνουά. Ο Χριστόφορος απείχε για περίπου 2 χρόνια από το σιρκουί κ πραγματικά είχαν λείψει η αγωνιστικότητα κ το πάθος του. Χαιρόμαστε που επέστρεψε κ ελπίζουμε να ξαναβρεί τη θέση που του αξίζει στο Ελληνικό σκουός. Την 1η θέση στη β κατηγορία αντρών κατέκτησε ο πάντα μαχητικός κ πεισματάρης Γερμανός Lars Copman που επικράτησε του δικού μας Βασίλη Μπάρδη από την Ρόδο με 3-0 ο οποίος έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο όπως άλλωστε κ ο Ροδιακός όμιλος. Στο μικρό τελικό επικράτησε ο Σπύρος Αδάμης  του Αλέξανδρου Σοφιανού με 2-1.

Στο plate αντρών Α κατηγορίας νικητής βγήκε ο Λεωνίδας Μπενόβιας ο οποίος επικράτησε του πάντα μαχητικού Γιώργου Κονταξή με 3-1.Στο μικρό τελικό επικράτησε του Δημήτρη Ηλιακίδη ο Νίκος Γαλάνης.

Στο plate αντρών β κατηγορίας νικητής βγήκε ο Αλέξανδρος Παπαζήτης που επικράτησε του Μανώλη Κεφαλογιάννη ενώ την τετράδα συμπλήρωσαν οι Διονύσης Πετρόπουλος κ Δημήτρης Σταμπούλης.

Στο plate γυναικών τη 1η θέση κατέκτησε η Ελένη Καμάρα που επικράτησε της Έλενας Λαμπρινάκου ενώ τη 4άδα συμπλήρωσαν οι Κατερίνα Βαλσαμάκη με τη Roxanna Koutkovska.

Κάπως έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε κ αυτό το τουρνουά το οποίο πέρασε στην ιστορία αφήνοντας παρακαταθήκη για το μέλλον την θετική ατμόσφαιρα, την ευγενή άμιλλα κ τον σεβασμό στο αθλητικό ιδεώδες.

Ήδη από το Δεκέμβριο έως κ σήμερα έχουν διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Π.Ε.Φ.Τ τέσσερα τουρνουά (Πανελλήνιο-Holmes-Aquaforum-Vari Sports Club) τα οποία εστέφθησαν με απόλυτη επιτυχία καθώς οι συμμετοχές ήταν πολλές κ μάλιστα απ’ όλη την σκουοσιστική Ελλάδα. Έπεται συνέχεια με το τουρνουά 4 αστεριών του Ρεθύμνου 24-27 Απριλίου 2014 κ του 3 αστεριών τουρνουά στη Κεφαλονιά στο καταπληκτικό ξενοδοχείο Emelisse Resort.

Τέλος, οφείλουμε λοιπόν να αναδείξουμε κ το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ιδιοκτήτες/Δ.Σ Εταιρειών που με τα γήπεδα που διαθέτουν υποστηρίζουν τις προσπάθειες μας για ανάπτυξη κ διάδοση του αθλήματος του σκουός.