Sheraton Rhodes Squash Open 2017

By
Updated: Ιούνιος 22, 2017

Όλοι ξέρουν ότι ο Κολοσσός της Ρόδου είναι ένα από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας. Αυτό που ίσως δεν ξέρουν όμως είναι ότι, κάθε καλοκαίρι, γίνεται ένα ακόμα μικρό θαύμα στό νησί του Ηλίου! Το ετήσιο Sheraton Rhodes Squash Open!

Κόντρα στις δυσκολίες της εποχής, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αυτή τη χρονιά! 109 άτομα, από 12 διαφορετικές χώρες! Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο, Τουρκία, Ισραήλ, Ιταλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρωσία και φυσικά η Ελλάδα μας, εκπροσωπήθηκαν πανάξια στη μεγάλη αυτή σκουοσική γιορτή!

Σχηματίστηκαν 5 ταμπλό συνολικά. Ένα Invitational με 4 από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου (Simon Rosner νο.11 κόσμου, Daryl Selby νο.13, Nicolas Muller νο.32 και Lucas Serme νο.44), κατηγορίες Α1, Α2 και Β ανδρών και κατηγορία γυναικών.

Στις γυναίκες, σχηματίστηκε ένα 32άρι ταμπλό και έγιναν πολλά και συναρπαστικά παιχνίδια. Στα ημιτελικά, η Καργιώτη ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της πολύ δυνατής Cappellini από την Ιταλία και η Anna Serme, νο.81 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν επέτρεψε έναν Ελληνικό τελικό, νικώντας την τοπική ηρωίδα Τομάζου. Σε έναν τελικό βγαλμένο απο το PSA, η Καργίωτη έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό squash, αλλά δεν ήταν αρκετό για να ξεπεράσει το πολύ υψηλό εμπόδιο της Serme, που κατέκτησε τελικά το τρόπαιο. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Cappellini. To Consolation Plate κέρδισε η Σπάρταλη, κερδίζοντας στον τελικό την πολύ δυνατή Dukova από τη Βουλγαρία.

Στη Β κατηγορία ανδρών, σχηματίστηκε ένα 32άρι ταμπλό. Στα ημιτελικά, ο Kocharyan απο τη Ρωσία ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Bilgin απο την Τουρκία και ο Edge απο την Αγγλία, χρησιμοποίησε όλη την εμπειρία των 47 (!) χρόνων που παίζει squash για να ξεπεράσει τον Ηλιόπουλο. Στον τελικό, ο Kocharyan κατάφερε να κατακτ΄ησει το τρόπαιο, αλλά πολύ πιο δύσκολα από όσο περίμεναν οι περισσότεροι! Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Bilgin, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τον άτυχο Ηλιόπουλο, πού κρίθηκε στις λεπτομέρειες του 5ου game. To Consolation Plate κέρδισε ο Κολοσσός του Ροδιακού Νώντας Κατσαρός, κερδίζοντας στον τελικό τον Χατζηπέτρο.

Στην Α2 κατηγορία ανδρών, σχηματίστηκε ξανά ένα 32άρι ταμπλό. Στα ημιτελικά, ο Σταθόπουλος, αν και παίζοντας πολύ καλά ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Harbov απο τη Βουλγαρια ενώ ο Leroy απο το Βέλγιο, κατάφερε να ξεπεράσει τον εντυπωσιακό μέχρι τότε Κούκο, που έδειξε μέχρι αυτό το σημείο αρκετό από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Στον τελικό, ο Harbov κατέκτησε το τρόπαιο, αφού ο Leroy ήταν φανερά καταπονημένος από τα 5 games του ημιτελικού του! Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σταθόπουλος. Σε έναν Ροδιακό εμφύλιο, τo Consolation Plate κέρδισε ο Αγγούριας, κερδίζοντας στον τελικό τον Λουκαρά.

Στην Α1 κατηγορία ανδρών, σχηματίστηκε ένα 16άρι ταμπλό και το επίπεδο ήταν εξαιρετικά υψηλό! Στα ημιτελικά, ο Vossing απο τη Γερμανία, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Haruzi από το Ισραήλ, ενώ ο ταχύτατος Votion απο το Βέλγιο, κατάφερε να ξεπεράσει τον αγαπητό μας Harry Londy, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σε έναν καταπληκτικό τελικό, ο Vossing κατέκτησε τελικά το τρόπαιο,κερδίζοντας μάλιστα με 3-0, αλλά αυτό το 3-0 ήταν πλασματικό, αφού όλα τα games κρίθηκαν στον πόντο (13-11, 14-12, 11-9)! Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Haruzi. Σε μια μάχη με χρώμα Ισραηλίτικο, τo Consolation Plate κέρδισε ο Wiernik, κερδίζοντας στον τελικό τον Mizrachi.

Και φτάνουμε στο Invitational. Εδώ που οι νόμοι της φυσικής σταματούν, ο Νεύτωνας στρυφογυρίζει στον τάφο του και οι θεατές απλά αναρωτιούνται αν αυτά που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους συνέβαιναν πραγματικά! Οι 4 καταπληκτικοί αυτοί παίκτες έδωσαν μαθήματα squash αλλά και ήθους, προσφέροντας καταπληκτικό θέαμα σε όλους τους γύρους, στους πολλούς εκστασιασμένους θεατές! Απλά για την ιστορία, στον τελικό έφτασαν τα δύο μεγάλα φαβορί, Rosner και Selby, με τον Rosner να κατακτα τελικά το τρόπαιο, με 13-11 στο τελευταίο game!

Κάπου εδώ δυστυχώς έφτασε το τουρνουά στο τέλος του, προς απογοήτευση όλων μας! Μετά από την πολύ όμορφη τελετή απονομής, δώσαμε όλοι και όλες ραντεβού για την επόμεη χρονιά. Να μη λείψει κανείς!!!!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά του Ροδιακού ομίλου, που κατάφεραν να βγάλουν εις πέρας ένα ακόμα τέτοιο κατόρθωμα. Θα ήταν άδικο να αναφέρουμε ονόματα, αφού ήταν τόσα πολλά τα παιδιά που έβαλαν το λιθαράκι τους! Ξέρετε όλοι και όλες ποιοί/ές είστε και σας ευχαριστούμε από καρδιάς! Τουρνουά σαν το δικό σας απλά αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αρκεί να είναι ενωμένοι και αγαπημένοι! Και όπως λένε και στο χωριό μου, Thank you for the memories and see you next year!!!

Μάριος Δημακόπουλος