ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ με μια άλλη ματιά…

By
Updated: Μάρτιος 21, 2018

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Squash 2018

Mea Culpa ή Νέα τάξη;
Ευθύνες για τα παλιά ή Ευκαιρία για το μέλλον;

Το ΠΣΚ 16-18/3 έγινε, με περισσή επιτυχία, το πολυαναμενόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Squash 2018.
Όχι γιατί ήταν κάτι καινούργιο, αφού γίνεται ανελλιπώς εδώ και πάμπολλες δεκαετίες, αλλά γιατί ήταν διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα.
Σίγουρα δεν ήταν το πολυπληθέστερο, ούτε το πιο ανταγωνιστικό. Ήταν όμως ο φάρος της πορείας που οφείλει να χαράξει το Ελληνικό Squash.

Ζούμε σε μια χώρα όπου όλα πρέπει να γίνουν ανάποδα, πριν πάρουν τη σωστή πορεία. Όπου όλοι –σχετικοί και άσχετοι- έχουν άποψη και απαίτηση να περάσει το δικό τους. Όπου ο παραγοντισμός υπερτερεί της λογικής. Όπου η σύγκρουση είναι αναγκαία για τη πρόοδο. Και όταν οι καιροί επιτρέψουν το προσδοκώμενο, τρέχουν όλοι να δηλώσουν «τα ‘λεγα εγώ».
Όλα τα –σημερινά- ταλέντα (ανεξάρτητα από ηλικία) έδωσαν το παρόν και χάρισαν στιγμές άμιλλας, τεχνικής και απόδοσης σε οργανωμένο και φιλικό κλίμα.
Μερικά στιγμιότυπα που –ίσως- πολλοί δεν είδαν.

Η ευχάριστη στιγμή αποτυπώθηκε στο κλείσιμο του sign-in. Η ασάφεια της υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας (ή μη) κατά τη διάρκεια του sign-in, απέτρεψε το Μαθουσάλα της Κρήτης να δηλώσει παρών, κάτι που έσπειρε ιδιαίτερη ανακούφιση στα πρόσφατα θύματα του. Φήμες ότι ο αποκλεισμός ήταν οργανωμένη ενέργεια από τους επιτελείς γνωστού site διασκεδάστηκαν ως αβάσιμες.

Στο αγωνιστικό μέρος της συνάντησης αξίζει να σημειωθεί:
• η παρουσία πιτσιρικάδων που κάνουν τους μεγάλους να τρέμουν
• η αγωνιστική άνοδος της Θεσσαλονίκης με αντίστοιχη κάθοδο του ταμπεραμέντου
• η παντελής απουσία των senior της Πάτρας
• η παλικαρίσια απόδοση του Παππούλη (έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ στην ΕΦΟΑ: «με ποια κριτήρια χορηγεί κάρτα αθλητή σε υπερήλικες;»)
• η σύνθεση της κερκίδας με θεατές από τα παλιά, που δείχνει την αγάπη στο άθλημα

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα μπορούμε να απομονώσουμε:
• την απογοήτευση της fully packed κερκίδας στον πολυδιαφημισμένο αγώνα Πέτρου – Παναγιώτη. Εξελίχθηκε σε αναμέτρηση διαφήμισης του Ελληνικού squash. Με τους δύο παίκτες σε καταστολή, ο αγώνας κύλησε χωρίς αντεγκλήσεις, αγκωνιές, τζαρτζαρίσματα, σωματική ή λεκτική απειλή. Θύμιζε φιλική συνεύρεση του τύπου «ας κερδίσει ο καλύτερος και το squash». Ξενέρωτες καταστάσεις σχολικής εκδρομής Ουρσουλινών! Τέτοιο «καθαρό» αγώνα είχαμε να δούμε από τον καιρό των αναμετρήσεων Βασιλείου – Μουστρούφη. Ευχόμαστε σε πιο «ενδιαφέρουσες» αναμετρήσεις στο μέλλον.
• την άνετη επικράτηση του Χάρη επί όποιου βρέθηκε στο διάβα του. Σε ερώτηση δημοσιογράφου: «ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλος;» φέρεται να απάντησε: περιμένω να μου πουν «μπαίνεις», θα κάνω αυτό που ξέρω και … θα νικήσω!
• την τεχνική άνοδο της λαιμητόμου Άννας-Λουίζ με εμφανή σημάδια μελλοντικής απειλής σε Νικόλ (σε πρώτο βαθμό) και Ελίζα (στη συνέχεια).
• τη αξιοσημείωτη πρόοδο της Έλενας, που έγινε κοπελάρα διεκδικώντας τη θέση που της ανήκει
• την επική μάχη των δύο Καλόγερων
• την επέλαση του οδοστρωτήρα των Χανίων επί Αντώνη και Sami
• τον νεανίσκο Γιώργο που έστειλε το Σταύρο στη σύνταξη
• την αξιοσημείωτη ευγένεια του Μένε

Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα, τη μεγαλύτερη που διαθέτει ο ΟΑΑ, έγινε το καθιερωμένο πλέον σεμινάριο διαιτησίας, που σε κάθε ευκαιρία παραδίδει ο Εθνικός Αρχιδιαιτητής, με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου των αρχόντων του αγώνα. Καταφέραμε να διακρίνουμε, με μεγάλη σιγουριά, και τα 4 άτομα που το παρακολούθησαν. Την επόμενη φορά θα κλείσουμε το συνεδριακό του ΠΙΣΝ, για καλύτερη εμπέδωση των κανόνων.

Διονύσης Πετρόπουλος

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Βασιλάτο για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας παραχώρησε!!