Οι Ξυλορακετίστας νικητές στο Πρωτάθλημα Ομάδων

By
Updated: Δεκέμβριος 3, 2014

Η μεικτή ομάδα από το Vari και το Aquadome κατέκτησε το πρωτάθλημα των ομάδων αυτής της χρονιάς.

Σε ένα πρωτάθλημα που απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες για το καλό κλίμα, το χιούμορ αλλά και το ωραίο σκουός, η μεικτή ομάδα από το Vari και το Aquadome κατέκτησε το πρωτάθλημα των ομάδων για το 2014-15.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Xyloraketistas επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και με το Νίκο Γαλάνη και τον Γιώργο Κονταξή στη σύνθεση τους νίκησαν στο τελικό τους Squashistas Locos.

Ο Γιώργος Κονταξής επιβεβαίωσε την αγωνιστική του φόρμα νικώντας τον Μιχάλη Ιωαννίδη με 3-0, η Ελένη Καμάρα ισοφάρισε με ένα παλικαρίσιο 3-0 επί της Κατερίνας Βαλσαμάκη ενώ ο Στέλιος Αρτεμάκης προσπάθησε αλλά απέσπασε μόνο το χειροκρότημα της εξέδρας για της ηρωικές του άμυνες απέναντι στο Σωτήρη Πίγκα.

Κατά συνέπεια, ο τελικός κρίθηκε στο τελευταίο ματς όπου σύμφωνα με τους υπολογισμούς οι Squashistas Locos ήθελαν καθαρή νίκη με 3-0 και πάνω από 20 πόντους διαφορά. Το βάρος έπεσε στο Γιώργο Αδάμη που, όμως, μπήκε πολύ αγχωμένος στον αγώνα και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό χάνοντας το πρώτο game απέναντι στο Νίκο Γαλάνη.

Πρωταθλητές της εξέδρας, ωστόσο, αναδείχτηκαν οι Locos που ξέρουμε γενικώς ότι είναι περιπτωσάρες αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον ευατό τους. Συνθήματα όπως το “Ξέρουμε το αυτοκίνητο σου, συγκεντρώσου” και το ρυθμικό χτύπημα στο ταμπούρλο έδωσαν πολύ χρώμα στη διοργάνωση.

Πολύ κακώς δεν τους δόθηκε ένα τιμητικό, έστω, δίπλωμα.

Βέβαια σε αυτό συνέβαλαν και τα μικροεπεισόδια που δημιούργησαν στο τέλος αφού οι Locos μπορεί να είναι τα καλύτερα παιδιά όταν θέλουν αλλά είναι και ευέξαπτοι και ξέρουν να λύνουν τις διαφορές τους και με άλλους τρόπους.

Ο Αρτεμάκης με -υπερβολικά-ομολογουμένως-για-το-χαρακτήρα-της-διοργάνωσης παράπονα από τη διαιτησία και σε μια στιγμή εκνευρισμού μετά το τέλος του τελικού πέταξε ένα “καλά τα λέμε έξω αν θέλετε” (για το φαγητό και καλά).

Αυτή ήταν η φυτιλιά που χρειαζόταν ο γνωστός “τραμπούκος” των παρκέ Γιώργος Κονταξής για να πει “σας έχουμε και στο ξύλο”. Ο Γιώργος Αδάμης, με θητεία στο μπάσκετ, έτρεξε να υπερασπιστεί το συμπαίκτη του χωρίς να έχει καταλάβει ότι δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο. Και ευτυχώς ο Στέλιος Αρτεμάκης τον κράτησε φωνάζοντας “μη Γιώργο (σ.σ. Αδάμη), μη”.

Να σημειώσουμε την εύφημο μνεία για τη διαιτησία του και γενικότερα τη διαχείριση αγώνων απέσπασε ο νεαρός πρωταθλητής Λεωνίδας Μπενόβιας. Στο αμφίρροπο ματς του Στέλιου Αρτεμάκη με το Λεωνίδα Βώκο που κρίθηκε σε δύο πόντους διαφορά χειρίστηκε καταπληκτικά τις διαμαρτυρίες του πρώτου.

Στο τέταρτο γκέιμ και με το σκορ στο 10-9 ο Αρτεμάκης ζήτησε δύο φορές την ανακοίνωση του λόγω φασαρίας. Ο Μπενόβιας που είχε την προσοχή στραμμένη στις ωραίες παρουσίες, τον αγνόησε τελείως.

Σημειωτέον μάλιστα ότι δεν του έδωσε conduct stroke όταν κατάλαβε τι έγινε για να μη χαλάσει το κλίμα του αγώνα και να επηρεάσει το αποτέλεσμα του.

Στην “οικογενειακή” κατηγορία διακρίθηκε η μικρή κορούλα του Σπύρου Αδάμη που έκλεψε τα βλέμματα αφού η μπέμπα της Ελίζας Καργιώτη συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα και την ξέρουμε.

Στα σοβαρά τώρα, ήταν μια καταπληκτική διοργάνωση που όπως ανέφερε και ο επιδιαιτητής των αγώνων Κώστας Καργιώτης αρέσει και πρέπει να γίνεται πιο συχνά από μία φορά το χρόνο. Έτσι ένιωσαν όλοι όσοι ήταν στα παρκέ του VSC το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.