Η αυλαία έπεσε στο 9ο Squash Open του Aquadome

By
Updated: Ιούνιος 3, 2014

Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι αγώνες στο Aquadome…

Το αγωνιστικό μέρος του τουρνουά δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις είχε όμως καταπληκτικά παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων από την αρχή έως το τέλος και στα γήπεδα και από το live streaming .

Στην elite κατηγορία έγιναν 2 group των 3 παικτών με σύστημα round robin.

Τα ματς ήταν το ένα καλύτερο του άλλου.  O Stephan Galifi κέρδισε τον τίτλο μεν αλλά ο Fabian Καλαιτζής , ο Ruslan Sorochinskiy, o Πέτρος Τζαμαλούκας, ο Harry Londy και ο Κώστας Καργιώτης

μας χάρισαν καταπληκτικούς αγώνες.

Κατά την διάρκεια του τουρνουά διεξήχθη  και το σεμινάριο διαιτησίας με την βοήθεια της ΠΕΦΤ και την παρουσία του Marko Podgorsek από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία – ESF  που παράλληλα με τους αγώνες δίδαξε και αμέσως μετά εξέτασε 25 περίπου παίκτες κατά την διάρκεια των αγώνων σε πραγματικές συνθήκες.

Στην Β κατηγορία είχαμε και εκεί καταπληκτικά ματς με δύο ημιτελικούς που σπάσανε κόκκαλα.

Στον πρώτο ο Νικόλας Συμεωνίδης κέρδισε τον μελλοντικό πρωταθλητή Λεωνίδα Μπενοβία  που έχει  φανερή έλλειψη αγώνων και στον άλλο ημιτελικό  ο Δημήτρης Καραογλανίδης τον Γιώργο Αδάμη που επίσης  έπαιξαν πολύ καλό squash.

Στην Τρίτη κατηγορία ο τελικός έγινε ανάμεσα στον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο και τον Σταύρο Εφεντάκη με νικητή τον πρώτο σε έναν αγώνα  πολύ δυνατό που στο τέλος κούρασε τον Σταύρο που δεν έχει πολλούς αγώνες ακόμα.

Στις  γυναίκες νικήτρια η Ελίζα Καργιώτη στον συνήθη τελικό με την Ζέτα Τζαμαλούκα.

Στα plate B κατ. νικητής ο Αλφρέδος Κουτσολιούτσος που νίκησε τον πολύ καλό Γιώργο Κονταξή και στο plate Γ κατ. ο Σόλωνας Χωραφάς, που ανεβαίνει ταχύτατα, νίκησε τον Διονύση Ματσούκα.

Κατά την διάρκεια του τετραημέρου των αγώνων στο Aquadome  οι Γιώργος Αδάμης, Γιώργος Κονταξής, Μιχάλης Ιωαννίδης και Σίμος Χατζηράπτης έδωσαν ρεσιτάλ στην βοήθεια της διοργάνωσης και της φιλοξενίας των αθλητών που τίμησαν με την παρουσία τους, τους αγώνες.

Ακόμα ένα ευχαριστώ στον Γρηγόρη Ελοβάρη που βοήθησε πάρα πολύ από την Θεσσαλονίκη στην εγκατάσταση του live streaming ώστε να δουν όλοι οι φίλοι του squash τους εξαιρετικούς αγώνες ζωντανά.

Το τουρνουά έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς φίλους του Squash να βρεθούν  πάλι κοντά, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από εμάς με τα οικονομικά μας και ας ελπίσουμε να υπάρξει καλύτερο μέλλον ώστε να βρισκόμαστε όλοι τακτικά σε τέτοια event, που μας χαρίζουν ξεχωριστές  χαρές.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε για άλλη μια φορά ο Sami.

Φωτογραφίες