Εσωτερική Λίγκα του Holmes

By
Updated: Ιούνιος 14, 2016

Ο επίλογος….

Για να κλείσει το ίδιο όμορφα όπως ξεκίνησε η Λίγκα μας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας λίγα λόγια, όπως τα αισθάνομαι, για αυτό που ζήσαμε όλοι μαζί τους τελευταίους 6 μήνες μιας και έχω τον απόηχο και τις εντυπώσεις όλων σας όπως τις μοιραστήκατε σε μένα είτε έξω από τα γήπεδα είτε με τα email που μου στέλνατε ….

Η ιδέα…

Ήταν ένα ΣΚ όπως τόσα άλλα, που μια μικρή παρέα 5 φίλων στον καφέ, πάνω στην πλάκα, είπαμε «αυτό το ΣΚ δεν κάνουμε ένα μίνι τουρνουά μεταξύ μας», και έτσι και έγινε. Στο τουρνουά συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε πολύ όρεξη και θετική ενέργεια από όλους μας να το επαναλάβουμε σύντομα. Με έναν μαγικό τρόπο άρχισε να διαδίδεται και κάτι που ξεκίνησε στην πλάκα, άρχισε να μεγαλώνει σαν ιδέα.

Οι προτάσεις πολλές, οι ιδέες πέφτανε βροχή και όλοι θέλανε να βοηθήσουν για να γίνει η αρχή.

Ο στόχος που μπήκε ήταν ένας, για κανέναν λόγο δεν θα ξέφευγε ότι και αν φτιάχναμε και όσα άτομα εντέλει μαζευόμασταν από τον αρχικό σκοπό μας: να είναι μια φιλική Λίγκα χωρίς δεσμεύσεις όπως συμβαίνει σε άλλα πιο επίσημα τουρνουά που πολλοί από μας συμμετέχουμε και κύριο μας μέλημα θα ήταν να το διασκεδάζουμε κάθε φορά.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή και κυρίως όταν αρχίσαμε να μαζευόμαστε περισσότεροι από ότι περιμέναμε, προβληματιστήκαμε για την εξέλιξη και για το που θα κατέληγε αυτό το ταξίδι. Γιατί αν και γνώριμα πρόσωπα, μιας και όλοι λίγο-πολύ βρισκόμαστε στο γυμναστήριο καθημερινά, πολλοί δεν μιλούσαμε καν μεταξύ μας.

Όμως όλοι είχαμε ένα κοινό σημείο, την αγάπη μας για αυτό το όμορφο σπορ και ο δικός μου προβληματισμός ήταν αν αυτή η αγάπη θα ήταν αρκετή για την ομαλή του διεξαγωγή ή αν τυχόν αγωνιστικές διαμάχες θα μπορούσαν να προκαλέσουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Με μεγάλη χαρά έχω να πω ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη αλλά αντίθετα δημιουργήθηκαν καινούργιες φιλίες μέσα και έξω από τα γήπεδα. Και για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του αθλητισμού γενικότερα, να ενώνει κόσμο.

Η υλοποίηση …

Με τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών δημιουργήθηκαν 4 γκρουπ των 12 παιχτών ανά γκρουπ. Το κάθε γκρουπ είχε ποικιλία όσον αφορά τα επίπεδα των παιχτών, έτσι ώστε όλοι οι παίχτες να έχουν να αποκομίσουν πράγματα ο ένας από τον άλλον. Στην πορεία υπήρξαν συναθλητές μας που αναγκάστηκαν για προσωπικούς λόγους ή λόγω κάποιου τραυματισμού να αποχωρήσουν. Στους τραυματίες εύχομαι να είναι όλοι καλά πλέον και να έχουν μια γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα. Ένας από αυτούς είναι και ο μεγάλος αθλητής Νίκος Μουστρούφης που μας τίμησε στη Λίγκα μας και όταν έφτασε η στιγμή του τελικού ταμπλό δυστυχώς αποχώρησε λόγω τραυματισμού του. Σίγουρα ανέβασε τον πήχη της Λίγκας μας ψηλότερα και έδωσε μια άλλη ευχάριστη νότα

αφού ακόμα και σήμερα το να βλέπουμε τον Νίκο μέσα στα γήπεδα είναι μεγάλη η χαρά όλων μας και πολύ ωραίο το θέαμα που μας προσφέρει.

Πέραν του Νίκου όμως, προσωπικά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και τον καθένα σας ξεχωριστά γιατί δίνατε με το παρόν σας κάθε φορά ωραία παιχνίδια και στηρίξατε από την αρχή μέχρι το τέλος αυτήν την ιδέα!

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφέρω και μερικούς φίλους που βοήθησαν ουσιαστικά στην δημιουργία και διατήρηση αυτής της Λίγκας (γιατί πολλοί από εσάς θεωρείτε ότι ήμουν μόνο εγώ και αφού δεν ισχύει κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό να πάρω μόνο εγώ τα εύσημα). Να ευχαριστήσω λοιπόν τον Νίκο Συμεωνίδη που με την εμπειρία του με βοήθησε στην αρχή στο στήσιμο της Λίγκας αλλά και όπου χρειάστηκα τη βοήθειά του στη διάρκεια ήταν εκεί. Τον Νίκο Καλογήρου που χωρίς αυτόν δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί οι αγώνες του τελικού ταμπλό. Την πολύ ουσιαστική βοήθεια του Χριστοδουλόπουλου Γιώργου στην δημιουργία των τεσσάρων κατηγοριών στο να βγει το πρόγραμμα και για τις 11 αγωνιστικές. Το Χιωτάκη Λογοθέτη και τον Χατζόπουλο Δημήτρη για την προθυμία τους να βοηθήσουν και αυτοί και που οι συμβουλές τους και οι ιδέες τους βάλανε το δικό τους λιθαράκι.

Το τέλος…

Όπως βλέπετε όλοι ήταν μια Λίγκα φτιαγμένοι από όλους εμάς για εμάς και εν κατακλείδι πιστεύω ότι κανείς μας δεν πρέπει να δώσει βάση στα όποια αποτελέσματα του ταμπλό, θεωρήστε το μια απλή τυπική διαδικασία, αλλά αντ’ αυτού να δούμε “the big picture” που είναι και πιο ουσιαστική και έχει να κάνει με 48 ανθρώπους που γνωρίστηκαν και πέρασαν ευχάριστα σε ένα μικρό διάστημα 6 μηνών αφήνοντας πίσω επαγγελματικούς προβληματισμούς και προσωπικές έγνοιες σε κάθε τουρνουά που μαζευόμασταν. Ευχή μου του χρόνου αν επαναληφθεί να είμαστε γιατί όχι οι διπλάσιοι και να ζήσουμε ακόμα πιο όμορφες στιγμές!!!

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMG_7562 2 3 5 IMG_7562 IMG_7573

Download (8665f1c65c98eb42be4f4bda05f60291.pdf, 482KB)