Απάντηση στο δημοσίευμα του Squash.gr στις 25/1/2019

By
Updated: 26 Ιανουαρίου, 2019

Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν αθλητές που ασχολούνται με κάποιο σπορ επειδή τους γοητεύει η ιδέα του αθλητισμού, η άμιλλα, η ευχαρίστηση της συμμετοχής, η βελτίωση της σωματικής και πνευματικής κατάστασης. Υπάρχουν και εκείνοι που έχουν καταφέρει ή προσπαθούν να κάνουν τον αθλητισμό πηγή βιοπορισμού. Είναι σεβαστοί και θαυμαστοί. Αυτοί που δεν είναι καθόλου σεβαστοί είναι εκείνοι που, έχοντας αποτύχει στον επαγγελματικό αθλητισμό, έχουν βαλθεί να παρασιτούν και προσπαθούν με παράλογη εμμονή και θλιβερή αναξιοπρέπεια να διαβρώσουν και να καταστρέψουν τις σχέσεις των ερασιτεχνών αθλητών με τον αθλητισμό, ταυτίζοντας, γιατί έτσι μόνο ξέρουν να σκέφτονται, τον αθλητισμό με το χρήμα.
Με μία κακομοίρικη ανάρτηση «άρθρου» (ο Θεός να το κάνει) στον ιστότοπο squash.gr, ο συντάκτης, με τρόπο ύπουλο και άνανδρο, αφήνει αιχμές και υπονοούμενα σχετικά με την μη καταβολή prize money στους 6 finalists του τελευταίου τουρνουά που έγινε στο Holmes, ενώ κάνει και αναφορά περί υπερβολικών εσόδων και μεγάλου χορηγού. Όλα αυτά είναι εξ ορισμού μίζερα και κακόβουλα, όπως ακριβώς και ο τόσο θλιβερά μόνος γνωστός «αρθρογράφος». Όμως, όσο και αν δεν θέλουμε να ανοίγουμε διάλογο και να νομιμοποιούμε ως συνομιλητές τους κάθε λογής εμμονικούς, επειδή μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι που να μην γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και παρασύρονται από ακατάληπτες κατηγορίες που δεν έχουν καν το θάρρος να διατυπωθούν ευθεως ως τέτοιες, αλλά μένουν στον αέρα ίσα για να δηλητηριάσουν την ατμόσφαιρα, όπως δίδαξε ο Γκαίμπελς, κάνουμε μία μικρή αναφορά.
Ουδέποτε ανακοινώθηκε prize money για το συγκεκριμένο τουρνουά και φυσικά αυτό είναι σαφές από την ίδια την προκήρυξη των αγώνων . Οι συμμετοχές στο συγκεκριμένο τουρνουά ήσαν 72 και όχι 80, καθόσον υπήρχαν 8 αποσύρσεις και τα έσοδα ήταν αρκετά μικρότερα από αυτά που ισχυρίζεται ο «αρθρογράφος». Ο Ισολογισμός του τουρνουά είναι στην διάθεση οποιουδήποτε μέλους της ΠΕΦΤ το ζητήσει, όπως προβλέπει άλλωστε και το ίδιο το καταστατικό.. Θεωρούμε μάταιο να ζητήσουμε ευγενικά επανόρθωση από κάποιον που αγνοεί και την πλέον στοιχειώδη ευπρέπεια. Γι αυτό, αναγκαζόμαστε να προειδοποιήσουμε ότι αν δεν υπάρξει άμεση επανόρθωση των ψευδών ισχυρισμών και των άθλιων υπονοιών, που ύπουλα και μεθοδευμένα διασπείρονται με επιμέλεια μέσα από το «άρθρο» αυτό, ο «αρθογράφος» θα κληθεί για μιά ακόμα φορά να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της δολιότητάς του μέσα από τη μοναδική οδό που απομένει στους συκοφαντημένους. Την δικαστική.